Telecommunicatie in Meldkamer Oost-Nederland

.

Op 21 maart 2023 is de grootste regionale meldkamer van Nederland in gebruik genomen. Deze meldkamer, genaamd Meldkamer Oost-Nederland, is gevestigd in Apeldoorn en biedt plaats aan centralisten van de politie, brandweer en ambulance. Voorheen werkten deze centralisten verspreid over de meldkamers in Arnhem, Nijmegen, Hengelo en Apeldoorn, maar vanaf maart dus vanaf één centrale plek.

Hulpverlening voor 3,3 miljoen mensen

De nieuwe meldkamer biedt hulpverlening aan 3,3 miljoen inwoners uit 79 gemeentes en twee provincies. De verschillende hulpdiensten werken gezamenlijk 24/7 en 365 dagen per jaar vanuit een speciaal ontworpen gebouw voor de ontvangst van noodoproepen via 112. Daarnaast zijn er bij de nieuwe meldkamer ook trainingsfaciliteiten en werkplekken voor ondersteunend personeel gerealiseerd.

Telefonieoplossing voor Meldkamer Oost-Nederland

Wij zijn enorm trots dat we Meldkamer Oost-Nederland mogen voorzien van de telefonieoplossing. Op ongeveer 80 meldtafels plaatsten wij een Unify OpenScape Xpert turret. Het OpenScape Xpert systeem kenmerkt zich door de zeer hoge betrouwbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid voor de centralisten. We integreerden het Unify-systeem met de bestaande 112-lijnen en het huidige meldkamer informatiesysteem (GMS).

Benieuwd naar meer?

Wil je meer weten of dit project of ben je benieuwd welke telecommunicatieoplossing het beste bij jouw organisatie past? Onze specialisten staan klaar om je te helpen. Bel ons gerust eens op, stuur een mailtje of bezoek onze contactpagina. Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Neem contact op

Jouw telecommunicatie altijd vlekkeloos.

Meer informatie of samen de mogelijkheden voor jou organisatie bespreken?

Bel ons