Over GROSC

Wij zijn GROSC. Wij leveren een telecommunicatiesysteem waar communicatie van levensbelang is. Wij vinden dat u blind moet kunnen vertrouwen op telecommunicatie. GROSC maakt dat mogelijk voor uw organisatie.

Wij zijn GROSC.

Wij zijn GROSC: een no-nonsense club van technische Unify experts met enorm veel ervaring binnen de branche.  Het overgrote deel van onze technici kent de geheimen van de Unify systemen al sinds ruim voor de eeuwwisseling. Wij houden ons kennisniveau continu op peil zodat we ons (twee)jaarlijks kunnen laten certificeren door Unify. Daardoor kunnen wij u altijd voorzien van het best passende advies en een systeem dat werkt.

Bij ons staan uw wensen centraal. Persoonlijk en rechtstreeks contact vinden wij belangrijk. Alleen door met u in gesprek te gaan en u te betrekken gedurende het gehele project, kan GROSC volledig op uw wensen afgestemde producten en diensten aanbieden. Daarnaast volgen wij voortdurend de ontwikkelingen binnen de telecommunicatiebranche om met de beste oplossingen te komen.

Gecertificeerd partner van Unify.

GROSC beschikt over de hoogst haalbare partnerstatus van Unify: de Master Status. Deze status hebben wij verkregen door meerdere certificaten te behalen voor OpenScape 4000, OpenScape Voice en OpenScape Contact Center. Wij weten dus precies hoe we uw organisatie kunnen adviseren en kunnen voorzien van de beste passende telecommunicatieoplossing. Wij blijven onszelf continu verbeteren en ontwikkelen om deze status te behouden.

Onze medewerkers.

Onze medewerkers zijn gecertificeerde experts op het gebied van telecommunicatiesystemen. Samen hebben zij meer dan 200 jaar ervaring binnen de telecommunicatie. GROSC stelt ze graag aan u voor.

Sales Director
Als Sales Director ben ik druk met het op de kaart zetten van GROSC bij nieuwe en bestaande klanten, in doorgaans mission critical omgevingen.

Daarnaast ben ik nog actief in squash, voorzitter van een watersportvereniging en alweer opa.

Directeur
Als directeur houd ik mij bezig met het richting geven aan GROSC. Omdat we in een jaar flink gegroeid zijn, is er veel werk om ook de interne processen naar een hoger niveau te tillen.

In mijn vrije tijd houd ik mij o.a. bezig met de sport van mijn dochters. Het coachen van een hockeyteam geeft mij veel voldoening en inzicht in communicatie tussen coach en spelers. Iets dat veel overeenkomst vertoont met mijn dagelijkse werk.

Servicedesk medewerker / planner
Na jarenlang in de reisbranche gewerkt te hebben kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pad namelijk werken bij GROSC. Het plannen van onze engineers en het bewaken en coördineren van de meldingen die dagelijks binnen komen zijn mijn belangrijkste bezigheden. De afwisseling, het contact met collega’s en onze klanten maken dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.

Wilt u ook werken voor GROSC?

Specialist in sectoren waar telecommunicatie van levensbelang is.

Wij zijn specialist op het gebied van telecommunicatie. We werken voor sectoren waarbij een goed werkend telecommunicatiesysteem van levensbelang is. Dat sluit aan bij de volgende doelgroepen:

Wij zijn GROSC. Wij leveren telecommunicatiesystemen waar communicatie van levensbelang is. U moet blind kunnen vertrouwen op telecommunicatie. GROSC maakt dat mogelijk voor uw organisatie.