Telefonie

.

Telefonie is een essentieel communicatiemiddel, vooral in urgente situaties. Hoewel gesprekken nu vaak via verschillende digitale kanalen verlopen, blijft persoonlijk contact van groot belang. Als je jouw klanten en medewerkers optimaal wilt bedienen, is het cruciaal om te beschikken over de juiste telecommunicatiesystemen. Bij GROSC hebben we jarenlange ervaring als betrouwbare leverancier van Unify-telefonieoplossingen.

Haal alles uit uw team

Als gecertificeerd partner van Unify bieden wij een breed scala aan telefonieoplossingen die perfect aansluiten bij jouw behoeften. We bieden zowel standaardoplossingen als maatwerkoplossingen aan. Hieronder vind je een overzicht van onze telefonieoplossingen:

Bureautoestellen: moeiteloos klantcontact

Klanten nemen vaak op verschillende manieren contact met je op, zoals via e-mail, chat of sociale media. Wanneer het aankomt op complexe problemen, waar nuances belangrijk zijn, of wanneer klanten direct antwoord willen, zullen ze bellen. Bureautoestellen zijn erg geschikt op werkplekken die wisselend bezet worden, maar die op één specifiek nummer bereikbaar moeten zijn. Met de bureautoestellen van GROSC ben je jouw klanten moeiteloos en snel van dienst. Onze OpenScape Desk Phones zijn een gebruiksvriendelijke telefonieoplossing, bieden HD-geluidskwaliteit en kunnen op diverse manieren worden uitgebreid.

DECT of Voice over wifi: altijd verbonden

Met Unify OpenScape DECT of Voice over wifi zijn jouw medewerkers altijd verbonden, waar ze ook zijn. Deze draadloze toestellen kunnen naadloos worden geïntegreerd in jouw bestaande telefonieoplossing en hebben een lange batterij-levensduur. Met deze telefonieoplossing kun je in levensbedreigende situaties erop vertrouwen dat jouw medewerkers altijd snel en gemakkelijk bereikbaar zijn, waardoor hulp snel ter plaatse is.

Softphones: telefonie op elke locatie

Wanneer jij of jouw medewerkers op externe of wisselende locaties werken, is het essentieel dat je moeiteloos persoonlijk contact kunt onderhouden. Vooral in complexe situaties is dit van groot belang. Hiervoor kun je vertrouwen op de Unify OpenScape UC Softphone-oplossing. Met deze softphone-applicatie kun je jouw laptop of pc gebruiken als telefoon, waar je ook bent. Teamleden kunnen kiezen op welk apparaat ze willen communiceren. Bovendien biedt OpenScape UC uitgebreide mogelijkheden voor het voeren van audio- en videoconferenties met meerdere partijen.

Unify Phone: softphone via webbrowser

GROSC biedt ook Unify Phone aan. Deze softphone draait binnen de webbrowser van jouw medewerkers en staat, op veilige wijze, via internet in contact met jouw telefonieoplossing. De installatie en het gebruik van Unify Phone zijn supersimpel voor jou en je medewerkers. Bovendien kan Unify Phone ook als een plug-in in Microsoft Teams worden gebruikt.

OpenScape 4000: uitgebreide samenwerkingssystemen

Als communicatie van levensbelang is, moet je kunnen vertrouwen op het meest primaire communicatiemiddel: spraak. Wanneer je behoefte hebt aan een extreem solide hybride telefonieoplossing dat koppelt met oude systemen is OpenScape 4000 een goede keuze. Met OpenScape 4000 verbind je de digitale wereld met jouw bestaande infrastructuur, ook als daar analoge, ISDN- of DECT-systemen in aanwezig zijn.   

OpenScape 4000 is de doorontwikkeling van de veelbekroonde telefooncentrales Hicom 300E en HiPath 4000 van Siemens. Bij GROSC heb je de keuze tussen de appliance-versie (EcoServer) of de visuele softwareversie van OpenScape 4000 als jouw telefonieoplossing.

OpenScape Voice: geavanceerde SIP-oplossing

OpenScape Voice is de geavanceerde SIP-oplossing van Unify die wij leveren en onderhouden in zowel private als publieke datacenters. Wat OpenScape Voice onderscheidt, is het gebruik van open standaarden zodat het optimaal integreert met de overige OpenScape-applicaties én met applicaties van derden. Daarnaast biedt OpenScape Voice de mogelijkheid om het systeem in te richten voor meerdere klanten (multi-tenancy). Dit vertaalt zich naar concrete voordelen en besparingen in cloud-toepassingen.

Maatwerkoplossingen van GROSC

In de grootzakelijke markt zijn vaak maatwerkoplossingen nodig voor communicatieplatforms. Het is essentieel dat het systeem naadloos integreert in jouw bestaande infrastructuur en gekoppeld kan worden aan verschillende bedrijfsapplicaties, zoals de Active Directory, CRM, agenda of e-mail. We gaan graag met jou in gesprek om tot een telefonieoplossing op maat te komen en we jou het beste advies kunnen geven.

Neem contact op

Jouw telecommunicatie altijd vlekkeloos.

Meer informatie of samen de mogelijkheden voor jou organisatie bespreken?

Bel ons