Oplossing

Telefonie

Gesprekken met uw klanten en medewerkers gaan tegenwoordig via diverse kanalen en bevatten realtime betrokkenheid. Maar wanneer het gaat om dringende situaties, is persoonlijk contact nog steeds het belangrijkste communicatiemiddel. Met de juiste telecommunicatiesystemen kunt u uw klanten en medewerkers het beste bedienen in situaties die van levensbelang zijn. GROSC levert al jaren Unify telefonie oplossingen.

Haal alles uit uw team.

GROSC is gecertificeerd partner van de telefoniesystemen van Unify. We bieden verschillende oplossingen voor telecommunicatie aan, waardoor er altijd een geschikte oplossing voor u bij zit. Daarnaast bieden wij ook maatwerk oplossingen. Dit zijn onze telefonie oplossingen:

grosc-logo

Bureautoestellen

Uw klanten kunnen op veel manieren contact met u opnemen, bijvoorbeeld via de e-mail, chat of social media. Maar wanneer het gaat om complexe problemen, wanneer nuance belangrijker is dan feiten of als uw klanten direct een antwoord willen op een vraag, zullen zij u bellen. Met de bureautoestellen die GROSC levert, kunt u uw klanten makkelijk en snel bedienen. OpenScape Desk Phones zijn zeer gebruiksvriendelijk, bieden geluid in HD-kwaliteit en zijn op verschillende manieren uit te breiden.

grosc-logo

DECT

Ontgrendel de kracht van mobiliteit, waar uw team ook moet zijn. GROSC levert al jaren Unify OpenScape DECT. Op basis van uw specifieke behoeften kan GROSC deze draadloze toestellen verbinden met uw bestaande netwerk. De draadloze toestellen zorgen ervoor dat uw medewerkers op elk moment en op elke plek binnen uw organisatie bereikbaar zijn. In situaties die van levensbelang zijn, kunt u erop vertrouwen dat uw medewerkers snel te bereiken zijn, waar zij zich ook bevinden. Hulp is daardoor snel op locatie.

grosc-logo

Softphones

Als u of uw medewerkers vanaf externe locaties werken, is het van belang dat u elkaar goed kunt bereiken. Zeker als het gaat om complexe situaties. Dan kunt u vertrouwen op een Unify OpenScape UC Softphone oplossing. GROSC maakt het mogelijk dat u uw laptop of PC kunt gebruiken als telefoon, waar u ook bent. In de Softphone applicatie kunt u uw teamleden laten kiezen op welk apparaat zij hun gesprek voeren. Daarnaast biedt OpenScape UC een zeer uitgebreide mogelijkheid tot het voeren van multi-party audio- en videoconferenties.

grosc-logo

Circuit Telephony Adapter

GROSC biedt naast Softphones de Circuit Telephony Adapter. Na installatie van deze Telephony Adapter kunt u uw medewerkers laten bellen vanuit hun webbrowser of vanuit hun Circuit App. Ongeacht uw merk telefooncentrale en met behoud van uw bedrijfsnummers, bent u bereikbaar zonder dat daarvoor een installatie op de PC of laptop nodig is. Daarnaast zijn de conferentiemogelijkheden vrijwel van de Circuit Telephony Adapter eindeloos. GROSC helpt u graag verder.

grosc-logo

OpenScape 4000

Transformeer uw team en organisatie. Communicatie verandert en uw teams worden steeds mobieler en virtueler. OpenScape 4000 verandert mee. OpenScape 4000 is het toonaangevende hybride communicatieplatform en biedt krachtige en uitgebreide manieren om samen te werken. De OpenScape 4000 systemen kan GROSC leveren als appliance (EcoServer) of als software. OpenScape 4000 verbindt de nieuwe, digitale wereld met de nog steeds bestaande infrastructuur, zoals analoog en DECT.

grosc-logo

OpenScape Voice

Wanneer communicatie echt belangrijk is, vertrouwt uw klant op een stem. GROSC biedt al jarenlang Unify OpenScape telefonie oplossingen, als OpenScape Voice: een volledig op software gebaseerde SIP-oplossing van Unify. GROSC levert en onderhoudt OpenScape Voice systemen in private of publieke datacenters. Een OpenScape Voice systeem kenmerkt zich door toepassing van open standaarden en kan voor meerdere klanten (multi-tenant) worden ingericht op bestaande servers. GROSC rekent het u graag voor!

grosc-logo

GROSC maatwerk oplossingen

Een communicatieplatform in de grootzakelijke markt vraagt vaak om maatwerk oplossingen. Het systeem moet namelijk aangesloten worden op de bestaande infratructuur van uw organisatie en geïntegreerd worden met diverse bedrijfsapplicaties, zoals de Active Directory, CRM of e-mail. Wij gaan met u het gesprek aan voor een maatwerk oplossing en komen met het best passende advies. Wilt u bijvoorbeeld click-to-dial vanuit uw zelf-ontwikkelde applicatie? Wij regelen dat voor u! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze maatwerk oplossingen.

Wilt u meer informatie?

Totaaloplossing van GROSC.

Wij bieden een totaaloplossing waarbij uw organisatie wordt voorzien van de best passende telecommunicatieoplossing. GROSC ondersteunt u van het advies tot aan de nazorg en support of we verzorgen gedeeltes van het proces. Wij werken volgens deze werkwijze:

Op basis van uw wensen adviseren we wat er mogelijk is

We integreren de communicatiesystemen in uw bestaande netwerk

We verzorgen support en onderhoud van uw communicatiesysteem

Wij zijn GROSC. Wij leveren telecommunicatiesystemen waar communicatie van levensbelang is. U moet blind kunnen vertrouwen op telecommunicatie. GROSC maakt dat mogelijk voor uw organisatie.