Meldkamertelefonie

.

In meldkamers en control rooms is het essentieel dat jouw centralisten en dispatchers kunnen vertrouwen op een communicatiesysteem dat hen in staat stelt snel te handelen bij urgente situaties. Elke seconde telt, dus je moet kunnen vertrouwen op jouw meldkamertelefonie. GROSC levert al jaren hoogwaardige Unify meldkamercommunicatiesystemen.

Communicatie wanneer elke seconde telt

Als gecertificeerd partner van Unify’s meldkamercommunicatiesystemen staan wij met OpenScape Xpert voor je klaar. We bieden een scala aan mogelijkheden met OpenScape Xpert, zodat er altijd een oplossing voor meldkamertelefonie is die perfect bij jou past. Naast de standaardoplossingen bieden wij ook maatwerkopties om volledig aan jouw specifieke wensen te voldoen. Dit zijn de mogelijkheden van ons meldkamercommunicatiesysteem:

OpenScape Xpert: efficiëntie en productiviteit

Vertrouw volledig op OpenScape Xpert; het meldkamertelefoniesysteem dat cruciaal is tijdens noodsituaties. Met een aanpasbare gebruikersinterface en de mogelijkheid om meerdere lijnen gelijktijdig te bedienen, vergroot dit systeem de efficiëntie en productiviteit van de centralist. Bovendien is het systeem zeer gebruiksvriendelijk. Het touchscreen van OpenScape Xpert optimaliseert de afhandeling van honderden telefoongesprekken per dag.

OpenScape Xpert Softclient: meer flexibiliteit

Bij extreme weersomstandigheden is een mobiele werkplek een uitkomst. Maar als jouw medewerkers deel uitmaken van een meldkamer of controlroom, en dus werken met geavanceerde arbitrage toestellen, is dat nog niet zo eenvoudig. Met de OpenScape Xpert Softclient van GROSC en Unify heb je geen specifieke hardware meer nodig. De Xpert Softclient-software kan eenvoudig worden geïnstalleerd op een laptop met of zonder touchscreen, zodat je altijd en overal bereikbaar bent. Zo werk je flexibel en probleemloos, ongeacht je locatie.

Voice recording: betrouwbare opname van gesprekken

In situaties waarin elke seconde telt, is het essentieel om te vertrouwen op een telecommunicatiesysteem met uitgebreide voice recording- of logging-mogelijkheden. OpenScape Xpert biedt naadloze uitbreidingsmogelijkheden voor het opnemen en terugluisteren van gesprekken. Jouw medewerkers zien dat gesprekken worden vastgelegd en kunnen direct na het gesprek de opname terugluisteren. Bij GROSC integreren we jouw bestaande voice logging-systeem, zoals van Bumicom, EAL of ASC, volledig in de OpenScape Xpert omgeving.

GROSC Advanced Routing: aanvulling op het standaard Unify portfolio

Niet iedere oproep binnen de meldkamer of controlroom heeft dezelfde hoge prioriteit. Oproepen met een lagere prioriteit kunnen prima wachten totdat een noodoproep is afgehandeld. Op klantverzoek ontwikkelden wij in onze software suite GROSC Advanced Routing for OpenScape Xpert, waarmee we OpenScape Contact Center functionaliteiten toevoegen aan het arbitragesysteem OpenScape Xpert. Met deze toevoeging verlaag je de werkdruk door piekbelasting op je centralisten enorm. 

GROSC maatwerkoplossingen

Bij GROSC bieden we ook op maat gemaakte oplossingen. We luisteren graag naar jouw wensen en behoeften en voorzien je van het beste advies. Wil je bijvoorbeeld jouw telefoniesysteem koppelen aan jouw bedrijfsapplicaties, een klantspecifieke rapportage of realtime monitoring? Geen probleem, wij regelen het voor je. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen voor meldkamertelefonie, contactcenters en alarmservers.

Neem contact op

Jouw telecommunicatie altijd vlekkeloos.

Meer informatie of samen de mogelijkheden voor jou organisatie bespreken?

Bel ons