Gespreksopname

.

In veel situaties is het van groot belang dat gesprekken worden opgenomen en kunnen worden teruggeluisterd. Zei de beller nou ‘Spoorlaan’ of ‘Sportlaan’? Misverstaan kan een immens groot verschil uitmaken. Financiële instanties zijn sinds enkele jaren verplicht om gesprekken op te nemen die verband houden met transacties. Ook in een contactcenter wil je dat gesprekken worden opgenomen, zodat je de jouw medewerkers kunt trainen in het optimaal te woord staan van je klanten.

Image

Voice logging van Bumicom

Bumicom is specialist op het gebied van voice recording, quality monitoring en speech analytics. Bij GROSC werken we al jarenlang succesvol met hen samen in diverse klantoplossingen. Als je een oplossing zoekt voor mission critical toepassingen, zoals telefonie voor meldkamers en controlrooms, of voor een contactcenter; samen met Bumicom zorgen wij voor de perfecte match. Uiteraard inclusief 24/7 service en support. Daarbij mag jij beslissen of je de oplossing direct zelf afneemt bij Bumicom, of dat je haar via GROSC betrekt. In dat laatste geval nemen wij de oplossing ook op in ons 24/7

Voice recording met EAL

EAL is onder andere hoofdleverancier van voice recording aan de Nederlandse politie. Vanuit die hoedanigheid werken wij veel met hen samen. Net zoals GROSC levert EAL 24/7 bereikbaarheid voor het melden van incidenten. Speciaal voor de politie hebben EAL en GROSC elkaars contactgegevens van de servicedesks met elkaar gedeeld, zodat het voor de gebruiker niet uitmaakt wie van beiden wordt gebeld in geval van een onverhoopte storing.

ASC: Cloud-based recording

ASC is een van de internationale technologiepartners van Unify. De ASC Suite biedt een zeer uitgebreide set aan features zoals AI-gebaseerde gespreksanalyse en -rapportage, waardoor het een perfecte partner is voor cloud-based recording.

Neem contact op

Jouw telecommunicatie altijd vlekkeloos.

Meer informatie of samen de mogelijkheden voor jou organisatie bespreken?

Bel ons