23 mei 2022

In ons vorige bericht gaven wij 5 goede redenen om onze stand op eRIC te bezoeken. Inmiddels kijken we met een zeer tevreden gevoel terug op 2 mooie dagen waarin wij onze kennis en kunde hebben gedeeld met de bezoekers aan onze stand.

Veruit de meeste aandacht ging uit naar de integratie van ContactCenter features in OpenScape Xpert. Wij noemen dat Advanced Routing. Het is voor ons dan ook ontzettend fijn om door gebruikers bevestigd te krijgen dat dit dé oplossing is om werkdruk voor de centralisten te verlagen.

Door middel van een aantal handige instellingen, is het mogelijk om het aanbod van gesprekken “eerlijker” te verdelen over de centralisten. Bovendien kan een centralist, wanneer hij/zij bijvoorbeeld een lang gesprek heeft gehad, automatisch een pauze krijgen waarin even geen nieuwe gesprekken worden aangeboden.

Daarnaast is het mogelijk om gesprekken van een dynamische prioriteit te voorzien. Afhankelijk van het bellende of het gebelde nummer kan een zekere prioriteit worden toegewezen. Dit kan bijvoorbeeld zeer waardevol zijn wanneer de meldkamer gesprekken aanneemt van naastgelegen veiligheidsregio’s.

Een aantal bezoekers waren in de veronderstelling dat OpenScape Voice de opvolger is van OpenScape 4000, dit is echter niet zo. Met deze reden werd er dan ook veel naar de verschillen gevraagd.

OpenScape Voice is een veel nieuwere ontwikkeling binnen het Unify portfolio.

Zo is deze oplossing beter schaalbaar dan de OpenScape 4000. In vergelijking met OpenScape 4000 is deze oplossing echter veel beperkter wanneer deze ingezet moet worden in een infrastructuur met daarin oudere protocollen. Iets wat vaak het geval is in de 112 wereld.

Wanneer deze oudere protocollen niet ondersteund hoeven worden, dan is een OpenScape Voice een logische keuze.

Overigens zijn licenties tussen beide systemen uitwisselbaar, zodat een desinvestering beperkt is tot de gateways naar de oude infrastructuur.

OpenScape Xpert werd al zeker 20 jaar met het Gemeenschappelijk Meldkamer Systeem van de LMS gekoppeld met HiGMS. Dit is een zeer solide software gebleken, maar helaas waren updates en uitbreidingen zeer moeilijk toepasbaar omdat de software in een taal is geschreven die inmiddels sterk verouderd is.

In 2019 is daarom gestart met de opvolger: Viewpoint. Maar Viewpoint is zoveel meer dan alleen een koppeling.

Een zeer groot voordeel van Viewpoint is het real-time grafisch overzicht van de telefoniestatus van de meldtafels. Ook kent Viewpoint zeer uitgebreide rapportagemogelijkheden over de telefonische dienstverlening van een meldkamer. We lieten Viewpoint zien aan een aantal bezoekers én mede-exposanten. We vonden het leuk om te zien dat zij allen erg enthousiast waren over Viewpoint.

Een vakbeurs levert ook altijd leuke en nuttige contacten op met mede-exposanten. Ook nu hebben we een aantal zeer interessante contacten opgedaan, waarmee we onderzoeken of we gezamenlijk een meerwaarde kunnen bieden aan onze klanten. Al met al kijken we terug op 2 zeer geslaagde beursdagen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief. 

Wij zijn GROSC. Wij leveren telecommunicatiesystemen waar communicatie van levensbelang is. U moet blind kunnen vertrouwen op telecommunicatie. GROSC maakt dat mogelijk voor uw organisatie.