Nieuwe telefonie voor de meldkamer Amsterdam.

6 november 2023

Op 1 november 2023 is het nieuwe telefoniesysteem van de meldkamer Amsterdam in gebruik genomen. De centralisten van de politie, brandweer en ambulance kunnen nu eindelijk het OpenScape Xpert arbitragesysteem gebruiken.

Nieuwe telefonie meldkamer Amsterdam

GROSC is een van de leveranciers van telefoniesystemen (arbitragesystemen) aan de meldkamers van de Nederlandse politie. In 2020 wist GROSC de aanbesteding van de meldkamer Amsterdam helaas niet te winnen, maar de politie koos wel voor het Unfiy OpenScape Xpert systeem dat wij leveren. Dit systeem staat bekend om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit bij meldkamers in binnen- en buitenland.

 

Het landelijke 112-netwerk is deels gebaseerd op oudere techniek. De koppeling tussen oude en nieuwe telefonietechnieken maakt het leveren van kristalheldere spraakkwaliteit niet vanzelfsprekend, iets wat wel cruciaal is bij meldkamertelefonie. De complexiteit van het project was een groot obstakel en zorgde voor vertraging, waardoor de initiële planning niet gehaald werd.

We zijn trots dat we als specialist in meldkamertelefonie de meldkamer van Amsterdam kunnen helpen met de afronding van hun project. Om de obstakels uit de weg te ruimen, hebben we het telefonieplatform gewijzigd. We hebben eerder geleverde hard- en software hergebruikt, waardoor de politie geen nieuwe investeringen hoefde te doen.

 

Op ruim 50 meldtafels staan nu touchscreen devices met de OpenScape Xpert software. Daarnaast hebben we ook het meldkamer informatiesysteem GMS gekoppeld, en samen met EAL zorgen we voor gespreksopnames op lijnen en werkplekken. We blijven gedurende het contract bewijzen dat ons systeem en onze 24/7 dienstverlening betrouwbaar is.

Wil je meer weten over dit project of ben je benieuwd welke telecommunicatieoplossing het beste bij jouw organisatie past? Onze specialisten staan klaar om je te helpen. Bel ons gerust eens op, stuur een mailtje of bezoek onze contactpagina.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wij zijn GROSC. Wij leveren telecommunicatiesystemen waar communicatie van levensbelang is. U moet blind kunnen vertrouwen op telecommunicatie. GROSC maakt dat mogelijk voor uw organisatie.