26 augustus 2022

In Apeldoorn wordt momenteel de grootste regionale meldkamer van Nederland gebouwd. De Meldkamer Oost Nederland gaat plaats bieden aan de centralisten van Politie, Brandweer en Ambulance. Eerder werkten deze centralisten in Arnhem, Nijmegen, Hengelo en in de huidige meldkamer in Apeldoorn.

De nieuwe gezamenlijke meldkamer biedt straks hulpverlening aan 3,3 miljoen inwoners uit 76 gemeentes en 2 provincies. De verschillende hulpdiensten werken straks 24 uur per dag, 365 dagen per jaar gezamenlijk vanuit een gebouw dat specifiek is ontworpen als meldkamer aan de 112 meldingen die zij ontvangen.. Ook worden er trainingsfaciliteiten en werkplekken voor ondersteunende functies gerealiseerd.

Als GROSC zijn wij er enorm trots op dat wij mogen voorzien in de telefonie oplossing van deze nieuwe, grote meldkamer. Op circa 80 meldtafels plaatsen wij een Unify OpenScape Xpert turret.

Het OpenScape Xpert systeem kenmerkt zich door een zeer hoge beschikbaarheid en bediengemak voor de centralisten. GROSC beschikt over de deskundigheid om dit systeem aan te sluiten op de bestaande 112 lijnen en het huidige meldkamer informatiesysteem GMS.

Eén van de meest kritische eisen is dat de volledige telefonie oplossing volledig functioneel beschikbaar is in het derde kwartaal van 2022. Vooralsnog verlopen alle werkzaamheden voorspoedig en staan onze seinen op groen.

Ben je benieuwd hoe de meldkamer er uit komt te zien? Politie Gelderland & Overijssel geeft een inkijkje in de vordering van de bouw van de meldkamer.

Meer weten over wat GROSC voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via sales@grosc.com of bel naar 088-126 71 00. Onze specialisten staan voor u klaar.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief. 

Wij zijn GROSC. Wij leveren telecommunicatiesystemen waar communicatie van levensbelang is. U moet blind kunnen vertrouwen op telecommunicatie. GROSC maakt dat mogelijk voor uw organisatie.